Opleiding geïntegreerd leiderschap

In de huidige tijd is leiderschap niet meer gekoppeld aan een formele functie. Dit betekent dat leiderschap een ontwikkeling is, nodig voor iedereen, en dat deze ontwikkeling vaak in het openbaar plaatsvindt.

Het leiderschap in deze training gaat over drie assen die aan deze ontwikkeling bijdragen:

 1. Persoonlijk leiderschap: Ken jij jezelf? Wat motiveert jou? Welke attitude heb je? Wat is jouw missie? Welke patronen kenmerken jou?
 2. Interpersoonlijk leiderschap: Hoe ga jij om met de ander? Hoe communiceer je? Hoe relateer je? Hoe ontwikkel jij de ander? Hoe beïnvloed jij de ander? Hoe (ver)leid je?
 3. Teamleiderschap: Begrijp je de mensen in jouw team? Begrijp je de processen in jouw team en kun je deze sturen? Weet je de flexibiliteit, verantwoordelijkheid en creativiteit te vergroten in jouw team? Kun je koers houden in jouw team? Heb je de sociale en politieke kwaliteiten om je team tot grote hoogte te brengen?

Leiderschap is de invloed die iemand op zijn of haar omgeving heeft, zowel onbewust als bewust.

De visie van geïntegreerd leiderschap binnen The Living Different Company

Vandaag de dag zul je moeten weten wat mensen drijft, moet je kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap, menstypen, gedragsstijlen en communicatie bezitten. Wanneer je hier geen kennis van hebt en je weet te weinig van generatiemanagement dan sta je op grote achterstand en put leiderschap je uit in plaats van het plezier en geluk dat je kunt ervaren in leiderschap.

De basis is luisteren vanuit de oprechtheid om de ander te willen begrijpen. De échte impact maak je met jouw leiderschap.

Een strategie bepalen en uitvoeren vraagt om visie, lef en realisatiekracht. Je vertrekpunt: zelfbewustzijn en kennis van zaken.

Wat levert het je op?

 • Zelf kennis waarin zelfreflectie en zelfverantwoordelijkheid centraal staan vanuit het creëren van een leiderschapsstatement.
 • Knowhow over de groeimogelijkheden van je organisatie en welke rol jij hierin vervult.
 • Weten hoe je het beste uit mensen kunt halen op een manier die bij hen specifiek past.
 • Vernieuwing en ontwikkeling van je strategisch en tactische leiderschap.
 • Kunnen creëren van een cultuur waarin medewerkers intrinsiek gemotiveerd kunnen opereren.
 • Individuele kwaliteiten van jouw medewerkers herkennen, waarderen en optimaal tot hun recht laten komen door kennis van mensbeelden, persoonlijkheidsleer, gedragswetenschap en neuropsychologie.
 • Medewerkers een extra stap te laten maken.
 • Ideeën voor organisatieverandering op basis van succesvolle teams.

Het doel van deze opleiding

Naast leiderschapskennis, kwaliteiten en ambitie ontwikkelen we jouw persoonlijke kwaliteiten sterk op een manier zodat jij een grotere rol kunt gaan spelen in de wereld van verandering, leiderschap en organiseren.

We ontwikkelen een vooruitziende blik, jouw leiderschapsstatement wordt de basis van jouw handelen, we activeren jouw vermogen om mensen te motiveren en te laten samen werken succes, plezier en winst op alle vlakken te creëren.

Geïnteresseerd?

Neem contact met ons op!

Desiree van Goch
06-51874984
info@desireevangoch.nl